*** Водещите вечерни новини на 24 май ***   На дете от

...
*** Водещите вечерни новини на 24 май ***
 
На дете от
Коментари Харесай

Водещите новини! На празника на Писмеността: Кирил Петков помага на припаднало дете. Приближава ли новата болест до нас?

*** Водещите вечерни вести на 24 май ***

 

На дете от хора, изпълняващ химна на светите братя Кирил и Методий пред Народната библиотека, му прилоша по време на осъществяване.

Премиерът Кирил Петков се спусна да му оказва помощ. В един момент настъпи всеобщо безмълвие измежду множеството. 

За минути детето се свести, а водещата на тържеството Силвия Лулчева, заяви, че то е добре и към този момент е при своите родители.

(ВИДЕО) ↓↓↓↓

***

***

„ В моята Родина през днешния ден честваме Деня на светите братя Кирил и Методий, деня на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. Гордеем се, че тъкмо в България се разгоря огнището на духовността за славянските нации, а искрите се разпростряха по целия свят “.

С тези думи българският здравен министър откри утринната сесия на 4-тото пленарното съвещание в границите на 75-та сесия на Световната здравна асамблея (СЗА), която се организира в Женева.

***

Първи случай на маймунска шарка е доказан в Словения, оповестява ДПА.

Заразеният е мъж, който е обитавал на Канарските острови, заяви през днешния ден телевизия Ен1.

Мъжът е бил прегледан в Университетската болница в Любляна, само че не е приет в болница, оповестява малкия екран.

***

Световната здравна организация (СЗО) не счита, че установяваните напоследък случаи на маймунска шарка отвън Африка постановат всеобща имунизация. Според нея ограничения като положителната хигиена и безвредното полово държание ще са ефикасни за преодоляване на разпространяването на заразното заболяване, сподели почитан представител на СЗО, представен от Ройтерс.

***

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че съветският му сътрудник Владимир Путин е единственият представител на Русия, с който би се срещнал, с цел да разиска по какъв начин да бъде комплициран завършек на войната, съобщи Ройтерс.

***

След седемте десетилетия марксизъм-ленинизъм и след 10 годишна пауза в Русия се наложи нова държавна идеология – путинизъм (счита се, че терминът е въведен в научна приложимост от политологията през 2003 г.). Такава всъщност наложителна за популацията идеология е характерен признак на недемократичните общества, защото дава съображение мненията да се разделят на идеологически верни и неправилни, а неправилните (опозиционните, сериозните или просто различните) да бъдат преследвани.

***

Войната, водена от Русия, " сподели ужасии, които не можехме и да си представим ", сподели Зеленска посредством видеоконферентна връзка пред Световната здравна асамблея - годишната среща на всички страни членки на основаната в Женева организация. Тя означи, че в този момент " са нарушавани в Украйна " най-фундаменталните човешки права на живот и здраве, чиято отбрана е ангажимент на СЗО.

***

„ Политиката остава непроменена, споделих го през вчерашния ден ", сподели Байдън в отговор на журналистически въпрос дали американската теория във връзка с Тайван е претърпяла смяна.

От няколко десетилетия Съединени американски щати водят така наречен политика на стратегическа неизясненост по отношение на Тайван, която се състои в това да признава дипломатически единствено Китай, само че в това време да дава на Тайван военните средства, от които той има потребност, с цел да се отбрани при положение на инвазия, без обаче това да значи експлицитна интервенция на Съединени американски щати в възможен спор.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР